Christiaan Last wint MTB Streetrace in Funklasse

Posted on Updated on

Christiaan Last wint MTB Streetrace in Funklasse

christiaan last
MTB Streetrace Ruinerwold © Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Met een forse na-inschrijving, veel publiek en mooie winnaars kijkt de organisatie van de MTB Streetrace in Ruinerwold terug op hun tweede editie.

Maandagavond wreven Erik Kuijer en zijn medeorganisatoren zich in de handen dat de zon was gaan schijnen. Het droeg bij aan de drukte bij de inschrijftafel. ‘Daarom zijn we met de Funklasse een kwartier later gestart’, aldus Kuijer.

Het was direct ook de klasse met de meeste inschrijvingen, want met 53 deelnemers plus nog eens de 15 jongeren van 13 en 14 jaar was het af en toe dringen geblazen. Dat merkte ook winnaar Christiaan Last uit De Pol (bij Steenwijk), die zijn medekoploper Jorg Prins pas in de laatste ronde afschudde. ‘Ik demarreerde, maar moest daarna weer in de remmen knijpen voor wat achterblijvers. Zo kon hij weer terugkomen.’ Uiteindelijk bleek Last ruim voor de finish alsnog weg te kunnen rijden door zijn beentempo flink te verhogen. Het was dezelfde uitslag als een jaar geleden.

Meer in de Meppeler Courant van woensdag.